sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Synkoopin vappu!

Lakki niskaan ja perseet olalle! Synkooppi juhlistaa vappuaattoa tänäkin vuonna. Tarkoituksena on aluksi istua päivää/iltaa Senaatintorilla, josta poikkeamme katsomaan Mantan lakitusta kuuden maissa. Tämän jälkeen tiedossa on vielä vapaamuotoista kökötystä, biletystä ja ties mitä jossakin lähialueen kapakassa.

Kokeilemme tänä vuonna yhteislähtöä Senaatintorille Topelian sisäpihalta klo 15. Mukaan saa tietysti liittyä myöhemminkin, esimerkiksi Kielikeskuksessa järjestettävän alumnitilaisuuden jälkeen voit kätevästi koukata Senaatintorille jatkamaan juhlintaa kanssamme.

Musiikkitieteilijän tunnistat erityisen viehättävästä oranssista potkupuvusta. Tunnistamisen helpottamiseksi voit vilkaista malliesimerkkejä vappusynkooppilaisista täältä. Vappupäivänä voit kuositella krapulaasi ja/tai saada kieroutunutta iloa toisten pahasta olosta suuntaamalla TaiTun vappupiknikille.


  Facebook-tapahtuma

Synkooppi op. 114 ilmestynyt



Synkooppi-lehden uusin kuvaa ja ääntä käsittelevä numero on ilmestynyt.
'

Op. 114 on luettavana nettilehtenä ja ostettavissa esimerkiksi Akateemisesta kirjakaupasta 6 euron hintaan. Mikäli haluat seuraavan lehden kotiisi ensimmäisten joukossa, tilaa lehden vuosikerta täältä (4 kpl / 20 €). 


Seuraava lehti ilmestyy kesäkuussa. Tekstien deadline on ma 5.5., joten vielä ehdit kirjoittamaan. Lisätietoja löydät täältä.




lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kuvia Synkoopin sävellyskonsertista

Torstaina 24.4. Synkoopin vuosijuhlintaa jatkettiin sävellyskonsertin merkeissä Kielikeskuksen Juhlasalissa. Muutaman vuoden tauolla olleessa tapahtumassa kuultiin Synkoopin omien säveltäjälahjakkuuksien uusia teoksia.
Kiitos kaikille osaanottajille sekä erityisesti säveltäjille ja soittajille!

Kuvia sävellyskonsertista löytyy täältä, kaikista kuvista kiitos Aurea Dominguez.



     


maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kuvia Synkoopin vuosijuhlista

Musiikkitieteen ainejärjestö Synkooppi täytti kunnioitettavat 45 vuotta, jonka kunniaksi juhlittiin vuosijuhlia hyvän seuran, ruuan ja puheiden merkeissä Käpylän Työväentalossa 10.4.2014!
     .
Alta löydät maistiaisia vuosijuhlien kuvasaldosta, kaikki kuvat löydät täältä. Kuvista kiitos ZZ:lle ja Pirkko Moisalalle!


     


     

torstai 10. huhtikuuta 2014

Opintopiiriä vetämään?


Syksyllä 2014 järjestetään (todennäköisesti) toisessa periodissa opintopiiri aiheella ”Analyyttinen kuuntelu”. Ideana kurssissa on, että vetäjät ovat korkeintaan maisterin papereilla varustettuja musiikkitieteilijöitä, jotka tutkivat tai ovat erityisesti perehtyneet musiikkianalyysiin ja musiikinteoriaan. Tarkoituksena on, että jokainen vetää yhden luennon, jolla esittelee omaa tapaansa kuunnella musiikkia analyyttisesti oman tutkimusaiheensa kautta. Nyt etsin halukkaita vetämään! Opintopiirin vetämisestä saa luonnollisesti palkkion.

 Ottakaa yhteyttä sähköpostitse salla.viitanen[at]helsinki.fi, jos kiinnostuitte niin keskustellaan asiasta ja siitä, mitä teillä olisi tällaiseen opintopiiriin tarjota!

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Synkoopin sävellyskonsertti

Synkoopin omien säveltäjälahjakkuuksien sävellyskonsertti järjestetään taas muutaman vuoden tauon jälkeen!

Konsertti järjestetään Kielikeskuksen Juhlasalissa (Fabianinkatu 26) torstaina 24.4. klo 18:00 alkaen. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille, joten ota kaverisikin mukaan! Lopullinen ohjelmisto päivittyy blogiin myöhemmin.

Konsertin käsiohjelma maksaa 2 €, mutta jos haluat erityisesti tukea ainejärjestömme toimintaa, kannatushinta ohjelmalle on 5 €.

Luvassa mm.

Jens Lindqvist
Strukturen - klassiselle kitaralle ja nauhalle. 5'
Kalle Autio, kitara.
Duell - sähkökitaralle, sellolle ja nauhalle. 7'
Jens Lindqvist, kitara; Aaro Tuuri, sello.

Heidi Hassinen
Osia "Mielikuvitustahroja"-sarjasta pianolle:
Levoton meri
Saippuakuplien siivin
Kristalliverho
Stefanie Tuurna, piano.

Esa Lilja
Pieniä kamarimusiikkikappaleita
Martina Roos, sopraano; Mikael Helasvuo, huilu; Outi Iljin, viulu; Max Lilja, sello.

Aleksi Haukka
Fantasia: "Hetket" 5'
Kalle Autio, kitara.


Tervetuloa!

Facebook-tapahtuma

---

Synkoopin vuosijuhlissa mukana nuottikauppa Ostinato!